Hoe draagt u driving shoes/loafers?

Loafers en driving shoes zijn tijdloos. Ieder zomer keert deze karakteristieke schoen weer terug. Snel en met blote voeten in een schoen schieten, speelt hier natuurlijk in mee. Het is de ideale schoen voor een heerlijke stranddag of struinen over de boulevard. Ook zijn er driving shoes die u prima onder een casual gedragen kostuum kunt dragen. We leggen graag uit hoe u driving shoes of loafers het beste draagt.

 

Hoe draagt u een loafer?

Wilt u zich volledig volgens de traditionele regels kleden, dan zult u blote voeten in de loafer moeten stappen. Het is hierbij wel belangrijk dat u de broekspijpen enkele centimeters oprolt. Door de broekspijp op deze manier te dragen, krijgt uw loafer de elegante look waarnaar u op zoek bent.

 Echter, u bent de eerste niet als u het niet prettig vindt om loafers zonder sokken te dragen. Toch mogen de sokken natuurlijk niet zichtbaar zijn. De oplossing is een kleine, onzichtbare sok - zoals Aurélien's Invisible Terry Towelling Sokken. Deze komen niet boven uw schoen uit en voorkomen discomfort door transpiratie.

 

Het combineren van loafers met outfits

Loafers zijn er in verschillende modellen, vormen en gemaakt van uiteenlopende materialen. Welke schoen kan het best gecombineerd worden met welke outfit? We geven u hier graag antwoord op.

 

Suède Driving Shoes

Deze schoen is oorspronkelijk ontworpen om het besturen van dure Italiaanse auto’s gemakkelijker te maken. Hierbij moest natuurlijk worden voorkomen dat de schoenenkeuze van de bestuurder afbreuk deed aan de rest van zijn smaakvolle outfit. De zool van de driving shoe heeft van origine een opvallend profiel, zodat een bestuurder de grip op de pedalen gemakkelijk kon houden. Tegenwoordig wordt dit concept niet altijd even sterk meer doorgevoerd. Daarnaast heeft de driving shoe vaak enige decoratie op de wreef. Dit kan in de vorm van een strik of leren band zijn. De suède driving shoes worden vaak gebruikt in wat meer casual outfits, met name in de lente en zomer.  

 

Aurélien's Suède Driving Shoes

De heren mocassins van Aurélien staan symbool voor de ‘mediterrane stijl’ en ultiem comfort. De schoenen worden met grote zorg en volledig met de hand gemaakt in ons atelier in Italië. Naast de tijdloze donkerblauwe schoen, heeft Aurélien maar liefst 15 andere kleuren. Combineer de driving shoes met een leren riem en maak uw outfit compleet.

 

Yacht Loafers

Een schoen moet natuurlijk allereerst lekker zitten, maar de looks zijn ook niet heel onbelangrijk. Met de looks zit het wel goed bij de yacht loafer. De yacht loafer kenmerkt zich vanwege de minimalistische look, zonder onnodige details en toevoegingen. De zool van de schoen is niet alleen uitermate geschikt om te dragen op de boot, maar zorgt er ook voor de schoen een niet te formele uitstraling krijgt. Dit maakt de schoen ideaal om te combineren bij een casual outfit, bij heerlijk zonnig weer. Wilt u iets netter voor de dag komen? Combineer de yacht loafer dan met een Linnen Polo Shirt of natuurlijk: met een net, linnen overhemd.

Wij adviseren u niet te kiezen voor een schreeuwende kleur, maar voor een aanpassing van uw broek. Sla de broekspijp om, zodat de Yacht Loafer goed zichtbaar is.

 

Aurélien's Yacht Loafer

De Yacht Loafer van Aurélien wordt volledig met de hand gemaakt in Italië. De schoen heeft een frisse zomerse uitstraling. Door de elegante vorm past de schoen prima onder een geklede outfit. De yacht loafer is een perfecte schoen voor nagenoeg iedere gelegenheid. De yacht loafer van Aurélien is verkrijgbaar in meer dan 15 verschillen de kleuren.

 

Seaside Loafer

De Seaside Loafer is dé schoen voor de zomerse dagen. Een comfortabele, fijne schoen voor een heerlijke dag op het strand of struinen over de boulevard. In tegenstelling tot andere loafers is de seaside loafer prima te combineren met een korte broek en een bijpassende polo. Wilt u toch iets chiquer voor de dag komen? Dan kunt u de seaside loafer combineren met een linnen of chino broek en overhemd. Let op: rolt u de broekspijp op? Zorgt u er dan voor dat uw enkel niet zichtbaar is wanneer u staat.

 

Aurélien's Seaside Loafer

De seaside loafer van Aurélien is een luxe interpretatie van de iconische espadrille. De lichtgewicht mocassins zijn uitgevoerd in zijdezacht suède en hebben een espadrille gevlochten touw zool. De schoenen worden volledig met de hand gemaakt in Italië en zijn uiterst comfortabel.

 

NEW IN